foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Bruintje Beer Tocht 2018

Samen sportief voor de regio!

Ambassadeurs:


Kjeld Nuis & Renate Groenewold

Hoofdsponsoren

 

Fiets mee voor een kind! Dit jaar heeft de organisatie van de Bruintje Beer tocht gekozen voor een goed doel uit de regio. Voor de derde editie van de “Bruintje Beer Toertocht” is het goede doel: “Vakanties bijeen fietsen in het Kinderhotel Burcht Wedde”. We willen zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn uit de gemeentes Vlagtwedde, Bellingwedde (straks samen Westerwolde), Stadskanaal, Veendam en Winschoten.

De Burcht van Wedde

De Burcht stamt uit de 14e eeuw. Het kasteeltje waar onder andere de Slag bij Heiligerlee werd voorbereid. In de 16e eeuw was ketterij heel gebruikelijk en vooral de zogenaamde heksen werden er de dupe van.  Met zijn rijke historie zal de Burcht van Wedde (waar u een rondleiding krijgt aangeboden) op zondag 25 maart 2018  dienst doen als verzorgingspost.

Fiets mee voor een kind

Tegenwoordig is “de Burcht van Wedde” een bijzonder vakantieverblijf voor kinderen en jongeren tot 16 jaar. Een heus kinderhotel waar kinderen die zelf niet op vakantie kunnen om welke reden dan ook, een fijne vakantie kunnen beleven.

 

Sjouke Dekker, vrijwilliger bij de Burcht:

Kinderhotel Burcht Wedde: een droom die vervuld kan worden.

“Kinderhotel Burcht Wedde doet zijn naam eer aan. Het is een echt kasteel aan de rand van Wedde waar jaarlijks sinds 2012 zo’n 500 kinderen en hun begeleiders in de watten worden gelegd.

 De kinderen waarvoor het hotel bedoeld is, zit het niet mee in het leven. Ze groeien op in armoede, in een pleeggezin of een kindertehuis.

 Tijdens hun verblijf op de Burcht kunnen ze even onbezorgd kind zijn en zich prins of prinses wanen. In en om de Burcht is er alle gelegenheid weg te dromen uit de alledaagse situatie. Ook zijn er volop mogelijkheden voor actie en avontuur, voor creatief bezig zijn en lekker eten. Geen wonder dat “Kinderhotel Burcht Wedde” alleen maar tevreden klanten kent. Een verblijf op de Burcht is voor de kinderen onvergetelijk en geeft ze nieuwe energie en levensvreugde. Voor de kinderen en hun begeleiders is een minivakantie op de Burcht een droom die alleen maar werkelijkheid kan worden dankzij gulle gevers. Dat gun je zo’n kind, toch?!”

NTFU Erkend