De mooiste toertocht van Groningen

Meefietsen

Samen met 649 andere deelnemers het prachtige Groninger land doorkruisen? Een ijzersterke organisatie, goede verzorgingsposten, een mooie route en veel gezelligheid. Doe jij ook mee met de BBT?

Sinds vrijdag 10 maart 2023 is de Bruintje Beer Tocht 2023 officieel volgeboekt. Je kunt je nu dus NIET meer inschrijven. 

op naar weer een mooi fietsfeest!

BBT 2023 = uitverkocht

0
Plekken resterend

Teller wordt wekelijks bijgewerkt

De Bruintje Beer Tocht 2023 vindt plaats op zondag 26 maart. Alle beschikbare tickets zijn verkocht. Dat betekent dat we met maar liefst 650 rijders een prachtig wielerfeest tegemoet gaan. Wij hebben er zin in!

Starttijden zijn bekend:

90 km – 08:30 uur

50 km – 09:30 uur

50 kilometer

Een prachtige route door het Groninger land. Geniet van de vele vergezichten en ontspan tussentijds met een geheel verzorgd kopje koffie met gebak bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

50 km route

90 kilometer

Kom langs unieke plekjes in Zuid-Oost Groningen en geniet van de vele pittoreske dorpjes. De route voert langs vestingsdorp Bourtange waar je geniet van een kop koffie met appelgebak. 

90 km route

Deelnemers lyrisch over de BBT

Het mooiste wat Groningen te bieden heeft
Lees verder
De tocht is zoals altijd weer top verzorgd. Zeer goede route bordjes, extra info over verkeerssituatie en uiteraard info over afgelegde afstand. Dit zouden alle toertochten moeten hebben. Vooral het duimpje dat je de goede afslag hebt genomen.
Hans Abbring
Lees verder
Eigenlijk zijn er geen woorden voor, zoals jullie dit wederom weer georganiseerd hebben. Daarom houd ik het maar bij TOP
Mooie en goed verxorgde tocht
Lees verder
De route was prachtig, rustige wegen en erg mooie omgeving. De verzorgingsposten waren op prachtige locaties en goed ingericht. Erg goede en royale verzorging.
Harry Greve
Lees verder
Wederom nummer 1 in organisatie, top georganiseerd. Bedankt
Goed georganiseerd in landschap wat je niet verwacht in Groningen
Lees verder
Ik geef deze tocht 5 sterren, omdat er op een leuke manier met pijlen en duimpjes en motiverend borden gepjild is. Mooie natuur, weinig last van auto's, super goed georganiseerd.
Lien te Bos
Lees verder
Het was weer SUPER!! Mooie tocht, goed georganiseerd en super verzorging! 🤩
Top georganiseerd
Lees verder
Route is mooi. De organisatie en verzorging werkelijk top. Een voorbeeld voor anderen.

Elke vraag verdient een antwoord

Veelgestelde vragen

Er is voldoende parkeergelegenheid. Wanneer u in de buurt komt van de startlocatie (Sporthal De Veenhorst in Musselkanaal) gaat u onderstaande parkeerborden tegenkomen. Volgt u de pijlen en de aanwijzingen van aanwezige verkeersregelaars op, dan staat uw auto binnen no-time op een veilige plek.

Neem je deel aan de BBT, dan bestaat de kans dat je op de foto wordt gezet. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor je eigen archief. Maar de BBT gebruikt de foto’s zelf ook.

Waarom we foto’s maken? We promoten graag onze tocht en het fietsgebied Zuid-Oost Groningen. Foto’s en video’s zijn daarvoor uitermate geschikt.

Zoals je ziet gebruiken we de foto’s onder andere op onze website. Maar het is ook mogelijk dat je ze terugziet op sociale media, kranten, posters en overige reclame-uitingen van de BBT, FTC Musselkanaal en mogelijke partners.

Schrijf je je in voor deze tocht, dan ga je automatisch akkoord met de mogelijkheid dat je op de foto wordt gezet én de eventuele publicatie ervan. 

Bijna alle gemaakte foto’s kunnen kosteloos van de site gehaald worden. Je vindt de foto’s in het menu onder Nieuws & Foto’s >> Foto’s.

De foto’s van Marloes Hoekema en Meijco van Velzen kun je op de fotopagina via hun link bekijken en aanschaffen.

Ja. Vanwege de grote populariteit van de Bruintje Beer Tocht én een limiet aan het maximum aantal deelnemers kun je in 2023 alleen meefietsen middels voorinschrijving. De inschrijving is geopend vanaf 1 december en sluit bij het maximum aantal deelnemers van 650.

De kosten voor de BBT 2023 bedragen €17,50. Leden van de NTFU profiteren van een leuke korting: zij betalen €14,50. 

Mocht je onverhoopt pech hebben, of is er iets gebeurd waarbij je hulp kunt gebruiken? Op je polsbandje vind je alle belangrijke telefoonnummers. Hulp is op afroep beschikbaar.

Jazeker. Bij de start ontvang je jouw stempelkaart. Deze stempel je af zodra je bent gefinisht.