De mooiste toertocht van Groningen

Meefietsen

Op zondag 24 maart 2024 is het weer tijd voor de Bruintje Beer Tocht!

Samen met 649 andere deelnemers het prachtige Groninger land doorkruisen? Een ijzersterke organisatie, goede verzorgingsposten, een mooie route en veel gezelligheid. Doe jij ook mee met de BBT?

op naar weer een mooi fietsfeest!

Inschrijven kan vanaf 1 december

Iedere deelnemer ontvangt een limited edition BBT flandriens renner 7e editie t.w.v. €17,50, een waterproof Sportvoeding.com gravel bike bag t.w.v. €29,99, koffie bij start & finish, koffie & gebak onderweg en nog eens 2 extra verzorgingsposten onderweg. 

Bovendien kun je in 2024 een extra Sportvoeding.com startpakket bestellen bij je voorinschrijving. Boordevol energie zorgt dit optionele pakket gegarandeerd voor de beste prestaties. Het startpakket heeft een waarde van €7,95, maar kost jou slechts €5. Daarvan doneren wij €1,- aan het goede doel. Dat is nog eens win-win!

volgeboekt!

0
Plekken resterend

Ai…ook de wachtlijst is inmiddels overvol! Je daarvoor aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Wat nu? Dit jaar achter het net gevist? Volgend jaar is er een nieuwe kans! Zet je wekker en wees er op tijd bij! 🤩

Voor hen die al wel op de wachtlijst stonden: indien je wordt ingeloot, ontvang je uiterlijk 9 maart van ons bericht.

De Bruintje Beer Tocht 2024 vindt plaats op zondag 24 maart. Inschrijven is mogeljik vanaf 1 december 2023.

50 kilometer

Een prachtige route door het Groninger land. Geniet van de vele vergezichten en ontspan tussentijds met een geheel verzorgd kopje koffie met gebak bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Starttijd: 09:30 – 10:00 uur

50 km route

90 kilometer

Kom langs unieke plekjes in Zuid-Oost Groningen en geniet van de vele pittoreske dorpjes. De route voert langs vestingsdorp Bourtange waar je geniet van een kop koffie met appelgebak. 

Starttijd: 08:30 – 09:30 uur

90 km route

Deelnemers lyrisch over de BBT

Het mooiste wat Groningen te bieden heeft
Lees verder
De tocht is zoals altijd weer top verzorgd. Zeer goede route bordjes, extra info over verkeerssituatie en uiteraard info over afgelegde afstand. Dit zouden alle toertochten moeten hebben. Vooral het duimpje dat je de goede afslag hebt genomen.
Hans Abbring
Lees verder
Eigenlijk zijn er geen woorden voor, zoals jullie dit wederom weer georganiseerd hebben. Daarom houd ik het maar bij TOP
Mooie en goed verxorgde tocht
Lees verder
De route was prachtig, rustige wegen en erg mooie omgeving. De verzorgingsposten waren op prachtige locaties en goed ingericht. Erg goede en royale verzorging.
Harry Greve
Lees verder
Wederom nummer 1 in organisatie, top georganiseerd. Bedankt
Goed georganiseerd in landschap wat je niet verwacht in Groningen
Lees verder
Ik geef deze tocht 5 sterren, omdat er op een leuke manier met pijlen en duimpjes en motiverend borden gepjild is. Mooie natuur, weinig last van auto's, super goed georganiseerd.
Lien te Bos
Lees verder
Het was weer SUPER!! Mooie tocht, goed georganiseerd en super verzorging! 🤩
Top georganiseerd
Lees verder
Route is mooi. De organisatie en verzorging werkelijk top. Een voorbeeld voor anderen.

Elke vraag verdient een antwoord

Veelgestelde vragen

Starttijden zijn als volgt:

 • 50 km: 09:30 uur – 10:00 uur
 • 90 km: 08:30 uur – 09:30 uur

Jouw auto parkeren? Dat kan GRATIS op 3 verschillende parkeerplaatsen:

🅿️ Zwembad Horsten
🅿️ Aldi Musselkanaal
🅿️ Kerkstraat

🚴‍♂️ Maak hier gebruik van en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Alle parkeerplaatsen zijn ±500 meter van de start gesitueerd.

TIP: bekijk dit kaartje en weet precies waar je moet zijn.

Ja, dat kan. Als je via Fietssport inschrijft is er een optie ‘Ik wil een groep inschrijven’. Je dient dan wel de gegevens van alle groepsleden op te geven.

Neem je deel aan de BBT, dan bestaat de kans dat je op de foto wordt gezet. Dat is natuurlijk hartstikke leuk voor je eigen archief. Maar de BBT gebruikt de foto’s zelf ook.

Waarom we foto’s maken? We promoten graag onze tocht en het fietsgebied Zuid-Oost Groningen. Foto’s en video’s zijn daarvoor uitermate geschikt.

Zoals je ziet gebruiken we de foto’s onder andere op onze website. Maar het is ook mogelijk dat je ze terugziet op sociale media, kranten, posters en overige reclame-uitingen van de BBT, FTC Musselkanaal en mogelijke partners.

Schrijf je je in voor deze tocht, dan verklaar je akkoord te zijn met het feit dat je op de foto kan worden gezet en dat de organisatie deze foto mag gebruiken voor promotionele doeleinden.

Bijna alle gemaakte foto’s kunnen kosteloos van de site gehaald worden. Je vindt de foto’s in het menu onder Nieuws & Foto’s >> Foto’s.

De foto’s van Marloes Hoekema en Meijco van Velzen kun je op de fotopagina via hun link bekijken en aanschaffen.

Ja. Vanwege de grote populariteit van de Bruintje Beer Tocht én een limiet aan het maximum aantal deelnemers kun je in 2023 alleen meefietsen middels voorinschrijving. De inschrijving is geopend vanaf 1 december en sluit bij het maximum aantal deelnemers van 650.

De kosten voor de BBT 2023 bedragen €17,50. Leden van de NTFU profiteren van een leuke korting: zij betalen €14,50. 

Mocht je onverhoopt pech hebben, of is er iets gebeurd waarbij je hulp kunt gebruiken? Op je polsbandje vind je alle belangrijke telefoonnummers. Hulp is op afroep beschikbaar.

Jazeker. Bij de start ontvang je jouw stempelkaart. Deze stempel je af zodra je bent gefinisht.

Elk jaar weer fietsen er honderden mensen door het prachtige Groningse landschap. En om dat in goede banen te leiden, houden we ons graag aan de volgende regels.

Veiligheid voorop:

 • Houd je aan de verkeersregels
 • Gebruik een fietsbel
 • Geef tijdig aan welke richting je gaat volgen
 • Draag altijd een helm
 • Hou rekening met elkaar
 • Passeer een fietser of wandelaar op gepaste snelheid
 • De route gaat altijd over fietspaden, tenzij expliciet anders aangegeven.
 • Volg aanwijzingen op van politie en/of verkeersregelaars
 • Indien de BBT om wat voor reden dan ook onverhoopt niet door kan gaan, vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.
 • Neem je deel aan de BBT, dan kan je op de foto worden gezet. Schrijf je je in voor de BBT, dan verklaar je akkoord te zijn met het feit dat je op de foto kan worden gezet en dat de organisatie deze mag gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Meedoen aan de BBT is geheel op eigen risico.